Investovať do automatickej brány?

Ujasnite si, či ju skutočne potrebujete a zistite, na čo si dať pozor pri kúpe automatickej brány.


Automatické posuvné brány sa stávajú štandardom, obzvlášť ak sú využívané pravidelne niekoľkokrát denne. Pomerne často sa stáva, že ľudia, ktorí si zakúpili posuvnú bránu bez elektrického motora si ho skôr či neskôr zakúpia. Ak zvažujete kúpu brány s motorom, je lepšie si hneď na začiatku vybrať automatizovanú variantu.

Ak sa rozhodnete pre krídlovú bránu, zakúpenie motora môžete pokojne nechať na neskôr. Typické krídla takýchto brán (2,5 – 3,5 m dlhé) sú pomerne ľahké v porovnaní s ťažkými posuvnými bránami. Používanie krídlových brán by teoreticky nemal byť problém. Musíte si položiť otázku, či vás bude používanie takejto brány niekoľkokrát denne obťažovať počas horúcich letných dní, v daždi, keď sneží alebo mrzne, alebo ak sa niekam ponáhľate.

Elektrický motor = maximálny komfort

Preto ak ste pohodlný typ, určite svoju bránu vybavte elektrickým motorom. Automatizovaná brána sa otvorí stlačením jedného tlačidla na diaľkovom ovládaní priamo z vášho auta alebo domu. Naopak pri odchádzaní sa brána automaticky zavrie. Týmto ušetrite mnoho úsilia a času, najmä ak využívate bránu dennodenne. Koľko takýto komfort stojí?

Napríklad, automatizovaná pozinkovaná posuvná brána Egidia 3D so šírkou 3,5 m a výškou 2 m stojí 350 euro, čo je približne len o 50% viac ako cena manuálnej brány.  Napriek tomu sa investícia vyplatí a  náklady vám prinesú niekoľkoročný komfort. Odporúčame teda zainvestovať už na začiatku a nie po niekoľkých rokoch trápenia.

Motor pre krídlovú bránu je ešte lacnejší. Rovno teda preskočte čas strávený manuálnym otváraním a zatváraním brány.

Pozitíva prevažujú negatíva

V prípade automatizovaných brán Betafence môžeme hovoriť iba o výhodách, keďže tieto brány nemajú žiadne zápory. Motor je nainštalovaný certifikovaným partnerom spoločnosti FAAC alebo Benica a je na neho poskytovaná dvojročná záruka. Okrem toho, si môžete zakúpiť náhradné diely aj po skončení výroby daného modelu brán (napríklad náhradné diely pre brány Robusta a Bekamatic budú dostupné ešte ďalších 5 rokov po ukončení výroby).