Zrekonštruovanú školu oplotili Nyloforom

Tehlová stredná škola v Riccione sa vkusne dopĺňa so zeleným panelovým systémom.

Znovuzrodenie starej štvrte

V meste Riccione môžete nájsť oblasť zvanú “stará tehelňa”, kde sa stále nachádza stará továreň z roku 1908, v ktorej sa vyrábali tehly až do roku 1970. Nedávno tu vybudovali moderné vzdelávacie a kultúrne centrum spolu so strednou školou pre miestnu mládež. Súčasťou projektu bolo obnoviť historické architektonické prvky už existujúcich budov a prepojiť ich s modernými stavebnými materiálmi a konštrukčnými systémami. Tento prístup viedol k vzniku jednoduchých a rozpoznateľných budov, vyznačujúcich sa harmóniou tvarov, materiálov a farieb.

K modernej škole patrí moderné oplotenie

Budova školy je moderná stavba v súlade s ekologickými požiadavkami na konštrukciu a normami v oblasti energetickej efektívnosti s cieľom minimalizovať vplyv na životné prostredie. Vonkajšie steny lemované klasickými tehlami pútajú pozornosť ich tradičným konštrukčným dizajnom. Vonkajší priestor bol navrhnutý tak, aby zvýraznil okolitú zeleň a obmedzil zásahy do architektúry.

Panelový systém v zelenej farbe

Za účelom oddelenia pozemkov školy a susediaceho športového centra bolo použité jednoduché oplotenie s vzhľadom, ktorý zapadne do okolitého prostredia. Cieľom panelového systému bolo ochrana školy pred neoprávneným prístupom a zabrániť vlámaniu. Betafence odporučil veľmi robustný systém oplotenia Nylofor® 3D. Vďaka inovatívnej povrchovej úprave zaručuje Nylofor® 3D dlhodobú kvalitu. Na oplotenie školy boli použité 203 cm vysoké panely so štvorhrannými stĺpikmi. Súčasťou 200 m dlhého plota sú aj tri brány pre chodcov vyplnené panelmi Nylofor.