Oplotenie veľkých športovísk

Navrhujete oplotenie rozľahlých športovísk? Pozrite sa na overené riešenia otestované počas futbalových majstrovstiev EURO 2012.

sport_1

Panelové systémy použité na oplotenie ARENY Gdaňsk, Donbass Areny v Donecku a štadióna v Charkove museli splniť prísne štandardy UEFA EURO 2012 bezpečnostného programu a zaručiť, že areálu sú perfektné chránené a ľudia v maximálnom bezpečí.

Štadión ako z kozmu s plotom z inej planéty sveta                      

Donbass Arena v Donecku, ktorej tvar pripomína UFO, je chránená ťažkými panelmi Nylofor 2D Super, ktoré vďaka malej sieťovine a tvrdým drôtom poskytujú najvyššiu ochranu. Pevná konštrukcia panelov Nylofor 2D Super je dodatočne zosilnená dvojitým 8.00 mm horizontálnym drôtom. Panely sú namontované na hliníkových obdĺžnikových D stĺpikoch. Spolu so špeciálnymi bránami, vyplnenými panelmi Nylofor 2D Super, tvoria kompletný a vysoko ochranný panelový systém. Navyše, súčasťou oplotenia je aj systém kontroly prístupu.

Pozoruhodná ochranná sieť Spider v Charkove

Panely Nylofor 2D Super boli použité aj na ochranu iného štadióna na Ukrajine. Vďaka svojej konštrukcii dostal pomenovanie Spider. Vchody na štadión sú strážené 100 krídlovými bránami (vrátane brán s unikátnym tvarom Trio a Trio Grande – prostredný panel je fixovaný a brány sú po bokoch), ktoré sú vybavené špeciálnymi závorami s troma zámkami. Plot od Betafence chráni nielen štadión ale aj futbalovú akadémiu, parkovisko a autobusovú zastávku.

Pre zvýšenú bezpečnosť športových zariadení odporúčame panely Nylofor 2D Super, ktoré sú fixované v kovových základoch, napr. ako Publifor. Vzhľadom k hmotnosti, panely Publifor sa nedajú prenášať bez špeciálnych zariadení. Zároveň, vďaka špeciálnym otvorom sa panely dajú jednoducho posúvať vysokozdvižným vozíkom.

Oplotenie Betafence v ARENE

Pri navrhovaní oplotenia pre štadión je potreba myslieť na fakt, že cez brány prejde množstvo fanúšikov pri vchode aj východe zo štadióna. V prípade nečakanej udalosti a vypuknutia paniky by mali byť brány na štadióne vybavené zámkom pre bezpečnú a rýchlu evakuáciu. Takéto zámky sú nainštalované na 80 bránach na štadióne ARENA v Gdaňsku. Štadión vyhral prestížnu súťaž “Stadium Business Awards 2012” a hostil tri zápasy základnej skupiny a štvrťfinálový zápas počas šampionátu EURO 2012.